Kokoscurry met rijst

Zelfs de kinderen vinden dit lekker!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1 bos peterselie
  • 1 broccoli
  • 1 bos bleekselderij
  • 1 eetlepel gele currypasta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 2 sinaasappel
  • 300 gram koolvisfilet
  • 400 gram pandanrijst
  • 400 gram rode linzen uit blik
  • 400 ml kokosmelk
  • versgemalen peper
  • zout
  • zonnebloemolie

Bereiding
  • Kook de rijst gaar;
  • Pel en snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn;
  • Schil en snijd de gember fijn en snijd de bleekselderij in dunne plakjes;
  • Snijd de broccoli in roosjes;
  • Snijd de koolvisfilet in blokjes;
  • Spoel de linzen af en laat uitlekken;
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui, gember en een kwart van de bleekselderij 3 minuten;
  • Roer de currypasta erdoor heen en bak kort mee;
  • Blus het geheel af met de kokosmelk en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe;
  • Roer de broccoli, koolvis en rode linzen door de kokoscurry en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper;
  • Garneer de kokoscurry met de helft van de peterselie;
  • Serveer de rijst bij de kokoscurry.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver